کراتین

کراتین یک پروتئین فیبری است که از زنجیره هایی از اسید های آمینه تشکیل شده است که رشته های مارپیچی چین خورده را تشکیل می دهند. پروتئین های فیبری یک عملکرد ساختاری دارند، یعنی به ایجاد ساختارهای حمایتی و محافظتی برای سلول های بدن ما کمک می کنند.

کراتین در سلول های اپیتلیال اپیدرم، ناخن، مو و به ویژه مو یافت می شود (13%) و ویژگی اصلی آن مقاومت در برابر فشار های مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی است.

مقاومت مو، ناخن و پوست از فرآیند کراتینه سازی ناشی می شود. سلول ها به مرحله نهایی بلوغ می رسند و هسته خود را از دست می دهند و با کراتین پر می شوند. به همین دلیل است که کراتین برای موهای قوی، براق و نرم مهم است.

کراتینه کردن مو

درمان‌ های مبتنی بر کراتینه مو اصفهان که برای روتین مراقبت از مو فرموله شده‌اند، فرمول‌ هایی هستند که با بازسازی فیبر مو، بازیابی ویژگی‌هایی مانند تن، کشش عمل می‌کنند. در عین حال، مولکول‌ های کراتین گیاهی یا هیدرولیز شده موجود در این محصولات با موخوره مقابله می‌کنند و یک اثر محافظ و تشکیل لایه روی سطح مو اعمال می‌کنند و آن را نرم، صاف و به راحتی قابل کنترل می‌کنند.

برای ترمیم مو و حفظ سلامت و شادابی موها، توصیه می شود حداقل هفته ای یکی دو بار از شامپو، ماسک و قبل از خشک کردن موها از محصولات باقیمانده بر پایه کراتینه استفاده کنید.

به طور کلی به آن دسته از موادی که به صورت درشت ملکول هستند، قرنطینه دارند و آسیب کمتری به مو وارد می کنند نسبت به ریباندینگ، مواد کراتینه گفته می شود. بخاطر همین درشت ملکول بودن است که بعد از تراپی به شما توصیه می شود که به مدت سه روز بعد از تراپی موهای خود را نشویید و حالت قرنطینگی دارد تا مواد جذب مو شوند.

کراتینه مو چیست و چگونه آن را حفظ کنیم

موهای قوی، الاستیک و براق به پروتئین خاصی یعنی کراتین بستگی دارد. ترکیب مولکولی آن بر زیبایی و سلامت مو تأثیر می گذارد، به همین دلیل توصیه می شود عملکردهای آن را بهتر بدانید: بیایید ببینیم کراتین چیست و چگونه آنها را حفظ کنیم.

خواص شیمیایی – فیزیکی کراتینه مو

بنابراین کراتین پروتئینی است که از نظر فیزیولوژیکی توسط بدن ما تولید می شود. ویژگی های مو، ساختار و خواص شیمیایی-فیزیکی اساساً به نحوه تعامل اسیدهای آمینه سازنده این پروتئین با یکدیگر بستگی دارد. به طور خاص، 3 نوع پیوند پروتئینی در مو ایجاد می شود:

– پیوندهای هیدروژنی که به ساختار کراتین جامد می دهند، اما از طریق بخار آب چکش خوار هستند.
– پیوندهای یونی که با اسیدهای قوی شکسته می شوند.
– پل های دی سولفیدی که یک بار شکسته می شوند (مثل هنگام پر کردن) منجر به فر شدن مو می شوند.

عوامل متعددی بر روند کراتینه شدن مو و در نتیجه ساختار ساقه آن تأثیر می گذارد. آنها می توانند برای مثال بر تغذیه، هورمون ها، ژنتیک و پویایی مربوط به متابولیسم تأثیر بگذارند.

دو نوع کراتینه در مو

دو نوع کراتین در مو وجود دارد که از نظر ساختار و ترکیب اسید آمینه با هم تفاوت دارند.

کراتین رشته ای

کراتین رشته ای از درصد کمی از اسیدهای آمینه مبتنی بر گوگرد تشکیل شده است. بر اساس نوع تعامل می تواند ترکیبات مختلفی داشته باشد:

آلفا کراتین، با اسیدهای آمینه مارپیچ شکل؛ این ساختار که آلفا مارپیچ نام دارد به مو خاصیت ارتجاعی می بخشد.
بتا کراتین، با مولکول های کراتین که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا چین های موازی را تشکیل دهند: این ساختار عمدتاً در پوست خزندگان و پرندگان وجود دارد.

از نظر شیمیایی، کراتین مو به آب و بخار آب بسیار حساس است. این توضیح می دهد که چرا موهای خیس، به خصوص موهای مجعد، بلندتر از موهای خشک هستند.

کراتین بی شکل

از طرف دیگر کراتین آمورف ساختار دقیقی ندارد و سرشار از گوگرد است. به طور کلی بین کراتین های رشته ای خزیده و آنها را قوی تر می کند. با مواد شیمیایی موجود در محصولات حالت دهنده مو، به ویژه رنگ مو، واکنش نشان می دهد.

کراتین در مو: کوتیکول، قشر و مدولا

ساقه مو عمدتاً از کراتین تشکیل شده است که در سه بخش توزیع می شود که دارای ترکیبات مختلف است. در کوتیکول، غشایی که از درونی ترین لایه مو محافظت می کند، کراتین غنی از گوگرد، لیپیدها، آب و مواد معدنی وجود دارد که سطح را آبرسانی می کند.

قشر یا لایه میانی ساقه مو از مولکول های کراتین رشته ای آلفا مارپیچ و ملانین تشکیل شده است که رنگ مو را مشخص می کند. اگر قشر مغز تغییر کند، مو شکننده و کدر می شود.

در نهایت، بصل النخاع، داخلی ترین قسمت ساقه مو، عمدتاً از کراتین آمورف، حباب های هوا و گرانول های ملانین تشکیل شده است. عملکرد اصلی آن عایق حرارتی است، حتی اگر در موهای نازک نامحسوس یا حتی کاملاً وجود نداشته باشد، در حالی که در موهای ضخیم تر مانند یک اسکلت عمل می کند و به آن سفتی می بخشد.

الهام گرفته از دهه 90، در عوض، برش باب با موهای کرکی اما کم پوسته، با خطی واضح در وسط است. برای رام کردن موهای مجعد پرپشت با درخشندگی، می توان از باب با جلوه های ضعیف و فرهای نامنظم استفاده کرد.